Poddstudio på Vitalis 2024

Poddsändningar direkt från Vitalis utställning, i Meeting Lounge, B06:43.

Poddsändningar direkt från Vitalis utställning, i Meeting Lounge, B06:43.

Tisdag

11:00, Vårddjungeln, Innovation med syfte att krossa den onödiga administrationen, med Gustaf Leijonhufvud, Akademiska sjukhuset

13:00-14:00, Bättredelat-podden, Louise Callenberg  möter Jacob Algulin, avdelningschef E-hälsomyndigheten om färdplan för nationell infrastruktur inom hälso-sjukvård i Sverige samt om att leda och verka i en bransch där det inte alltid är lätt att vara nytänkande.

14:00, Vårddjungeln, Innovation i Femtech med Monika Björn och Peter Martin, grundare Funmed.

14:30, Vårddjungeln, EHDS – nu händer det, men vad är det? Med Anna Adelöf Kragh, Socialstyrelsen


 

Onsdag

08:10, Näravårdpodden Live, Lisbeth Löpare-Johansson med gäster Sofie Zetterström och Kristina Stensson Ljungdahl

09:00, Näravårdpodden Live, Lisbeth Löpare-Johansson med gäst Daniel Forslund

11:00, Vårddjungeln, Digitalt triage med Magnus Röjvall, Capio och Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin

11:30, Vårddjungeln, Slutet för outnyttjade tider? med Mohammed Al Mosawi,Opus och Ingamer Veinberg, Zymego

13:00-14:00, Bättredelat-podden, Louise Callenberg möter Rami Avidian, VD Cambio om leverantörernas nyckelroll i förutsättningarna för en patientcentrerad vård och om ledarskapets betydelse för engagemang och tillit i en organisation.

14:00-14:30, Vårddjungeln, Mot 100% listade – hur går det för regionerna? med Marina Tuutma, Ordförande i distriktsläkarföreningen.

14:30, Vårddjungeln, Mission Possible – nöjdare patienter och bättre arbetsmiljö med Jonas Ahlkvist, VD Aurora Innovation 15/5 kl 15.00 Olle Bergdahl, Chief Digital Officer, Akademiska sjukhuset och Clara Landahl, Product Business Developer, Aurora Innovation

15:00, Vårddjungeln, Med Olle Bergdahl, Chief Digital Officer, Akademiska sjukhuset och Clara Landahl, Product Business Developer, Aurora Innovation


 

Torsdag

10:30, Vårddjungeln, Sveriges E-hälsa kommun med Michael Ländin politiker och entreprenör

11:00, Vårddjungeln, AI i vården med Nasim Farrakohnia, hälso- och sjukvårdsdirektör, Microsoft

11:30, Vårddjungeln, Spaningar från Vitalis 2024 med Jennifer Grönqvist, DAYA och Peter Martin  Funmed

13:00-14:00, Bättredelat-podden, Louise Callenberg möter Nasim Bergman Farrokhnia, VP hälso-sjukvård från Microsoft global life Science team, om att vara läkare och praktiker och gå från verksamhetsgolvet till möjliggörande av digital infrastruktur för verksamheterna hos global storspelare samt om hur vi arbetar med kultur och visionerna om vart vi är på väg för att åstadkomma verklig förändring.

Näravårdpodden

I denna serie intervjuas intressanta personer som på olika sätt speglar den förändring som vi arbetar för, mot en nära vård med programledare Lisbeth Löpare-Johansson. Vi vill genom de här samtalen fördjupa kunskapen och också visa både på det som fungerar och det som är svårt.

Om Näravårdpodden

Vårddjungeln

Vårddjungeln är en podcast från Vården.se med syfte att utbilda om hur vårdsystemet fungerar. Programledaren Staffan Gustavsson träffar experter inom olika delar av vården och gäster som delar med sig av sina erfarenheter. Poddens egna omtyckta och extremt kunniga husdoktor är tv-doktorn Mikael Sandström. Vårddjungeln riktar sig både till vårdgivare och allmänheten. 

Om Vårddjungeln

Bättredelat-podden

Bättre delat är ett initiativ inom GovtechSweden för mer livskvalité och hälsa genom delad data, programledare är Louise Callenberg, . Bättre delat är en koalition av organisationer och individer från offentlig sektor och näringslivet som vill bidra till att Sverige som land på bästa sätt använder teknikens möjligheter för att rädda liv.

Om Bättredelat-podden