Viktig information gällande Vitalis

Uppdaterad: 27 mars
Granskad: 5 maj
 

Gällande Vitalis 2020 och regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Sedan den 12 mars 2020 gäller att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare inte får hållas i Sverige. Regeringen tog den 27 mars beslut, på rekommendation av Folkhälsomyndigheten, att ytterligare begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med söndag den 29 mars. Beslutet, som gäller tills vidare, innebär att den tillåtna gränsen för antalet deltagare sänks från 500 till 50 personer. Beslutet gäller tills vidare och kommer att omprövas kontinuerligt och inte gälla längre än nödvändigt.

Just nu arbetar vi intensivt för att stå redo när läget åter är under kontroll. Vi samarbetar med branschorganisationer, partners och andra medverkande för att genomföra Vitalis på Svenska Mässan med nytt datum den 25-27 augusti 2020.

Vi har en komplex situation med många inblandade som påverkas och vi får många frågor kring konsekvenser och åtgärder. Vi ber er följa den information som uppdateras löpande på vår hemsida.

Tack för er förståelse i denna situation.

"Mot bakgrund av den exceptionella situation vi befinner oss i är det väldigt positivt att Vitalis inte ställs in utan flyttas fram. Vitalis är en unik arena för digitalisering och ett viktigt tillfälle för regioner, kommuner, privata utförare och näringsliv att tillsammans vinna kunskap, dela erfarenheter och bilda nya partnerskap. Jag vet också vilken tid och vilket engagemang många har lagt ner för att skapa årets konferensprogram – i mina ögon det allra vassaste kunskapseventet i Europa inom digitalisering av vård och omsorg. Det känns som en perfekt energikälla inför höstens arbete."
Patrik Sundström, Programansvarig för ehälsa på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)

“Vår topprioritering är våra anställdas och vår omgivnings hälsa och säkerhet. Med Folkhälsomyndighetens senaste rekommendation och den snabbt föränderliga utvecklingen av situationen i åtanke står vi fullt ut bakom Vitalis beslut att skjuta fram konferensen. Vitalis är en viktig arena för att driva utvecklingen och digitaliseringen av samhället framåt och vi ser fram emot att samlas på Vitalis för att göra just det.
Thomas Floberg, Microsoft Sverige

”Känslan vi delar med många av de vi pratar med är en väldigt stark önskan om att Vitalis ändå ska kunna genomföras och det gläder oss! Det är en viktigt och mycket efterlängtad mötesplats för så många. Vi är väldigt glada för all uppbackning vi fått från berörda parter och ser fram emot att genomföra Vitalis i augusti 2020."
Maria Sterner, affärsansvarig, Vitalis