Kommunfokus

Stort utbud i konferens och på utställning

Stort kommunfokus på Vitalis

Kommunal eHälsa och välfärdsteknologi står i fokus på Vitalis med ett stort utbud av kommuninriktat inneåll både i konferensprogrammet och på mässgolvet. Vi fokuserar på utmaningar inom kommunens vård, omsorg och socialtjänst. Behovet av erfarenhetsutbyte och kunskap ökar – och att få ta del av goda exempel.

 

Exempel på kommuninriktade spår i programmet:

eHälsa i kommunal vård och omsorg
Kommunal hälso- och sjukvård
Psykisk ohälsa
Socialtjänst
Välfärdsteknik
Välfärdsteknik i kommunal vård och omsorg
Äldreomsorg

 

Områden med kommunfokus:

Smarta hem och boenden

Smarta hem och boenden fokuserar på välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer samt vård i hemmet.

Robotics

Robotics@vitalis är en utställningsdel och ett aktivitetsområde kring robotar inom vård och omsorg.

Sveriges eHälsokommun

År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och eHälsans möjligheter.

Röster om förra årets Vitalis

Terje Myhre, Rehabskoncept AS
”Vitalis är en väldigt viktig mötesplats, man får se mycket olika aspekter och delar av branschen. Jag tycker att satsningen på äldrevården i år har varit väldigt bra i och med att vi alla blir gamla i allt högre utsträckning vilket gör att det krävs mer fokus på den typen av sjukvård. Jag spanade in flera utställare redan innan jag kom hit, och tänker nu gå runt och prata med så många som möjligt. Jag ska främst titta på larm och välfärdsteknologi, jag har redan hunnit se flera utställare med sådana produkter.”

Mats Forsberg, Evry
”Vi hade fullt upp i montern och märkte ett ökat antal kommunföreträdare, vilket är intressant. Vi samarbetar med Cambio när det gäller upphandlingar och på mässan stod vi intill varandra för att kunna presentera ett samlat erbjudande. Det var första gången vi samarbetade på det här sättet på en mässa. Det har fallit väl ut, helhetsintrycket är mycket bra.”

Cecilia Täkte, affärsområdeschef, Tieto
”Årets Vitalis har varit fantastisk, vi är jättenöjda! Vi har otroligt mycket besökare i båda våra montrar. Dels i vår stora monter där vi lanserat vårt Lifecare-koncept för svenska sjukhus. Vi har ju tidigare introducerat vår produktfamilj Lifecare för familjeomsorgen, äldreomsorgen och tandvården. Vi har mött många befintliga och potentiella kunder, som varit nyfikna på det vi har att erbjuda. I den nya utställningsdelen Smarta hem och boenden har vi stått tillsammans med små innovativa bolag och kunnat lansera vårt koncept Tieto Smartcare, som genom digitalisering möjliggör sjukvård i hemmet. Det har varit väldigt lyckat!”