Utställare

Atea Sverige AB

Plats: B10:10
Atea Sverige AB
Representerat företag visas med en bock
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning

Digitala lösningar är en av nycklarna för att klara framtidens demografiska utmaningar inom vård & omsorg. Brukare har rätt till en bra livskvalitét och medarbetarna inom sektorn ska kunna upprätthålla ett hållbart arbetssätt.

I samarbete med marknadens ledande tillverkare och innovativa startups hjälper Atea kommuner och regioner med sin digitaliseringsresa. Tillsammans bygger vi Sverige med it.

Målgrupp
Vi riktar våra erbjudanden till verksamhetschefer och medarbetare, digitaliseringsledare inom kommun, socialtjänst och privata aktörer inom äldreomsorg.

Välfärdsteknik inom vård & omsorg kan vara

Att kunna ta sin medicin själv med hjälp av en medicingivare/medicinrobot minskar onödiga risker för smittspridning och främjar ett självständigt liv som skapar trygghet för såväl äldre som anhöriga. 

Att kunna möta sin sjuksköterska eller undersköterska genom digitala möten via en surfplatta eller dator gör att brukaren undviker onödiga fysiska möten med risk för smitta och tid frigörs för personal i en tid då arbetsbelastningen är tuffare än någonsin.

För avlasta en ansträngd vård- och omsorg erbjuder vi tillsyn och monitorering i hemmet. När till exempel en äldre medborgare med flera typer av kroniska sjukdomar behöver tillsyn och vård enligt nuvarande rutiner i kommunerna erbjuds idag oftast enbart fysisk kontakt. Vi skapar trygghet med en teknik där medborgaren får en mer tillgänglig tillsyn via videomöten eller chatt.

Välfärdsteknik inom äldreomsorg som ger värde för kommuner och privata aktörer

Funktioner baserat på mjukvara med automatiserad funktion och sparar många timmar per vårdtagare och år i en genomsnittskommun. ​

Analys av data medför att rättssäkerhet inom vården ökar och ger möjligheter att skapa förändra arbetssätt som gagnar såväl verksamhet som brukare. ​

Mobila arbetssätt sänker kostnader, minskar miljöbelastningen, motverkar en stressig arbetssituation och undviker smittspridning. ​

Förutsättningar att ge stöd på distans bidrar till bättre livskvalitet för den äldre, frigör tid för personalen och motverkar smittspridning.