Fyra snabba med Jonas Vallgårda, Utredare & sakkunnig eHälsa på Vårdförbundet

Vi intervjuade Jonas Vallgårda, Utredare & sakkunnig eHälsa på Vårdförbundet och medlem Vitalis programråd för att höra hans tankar inför konferensen i maj 2023.

 

Vad ser du mest fram emot på Vitalis?

Årets Vitalis känns som att det dels kan bli en temperaturmätare på var eHälsa befinner sig postpandemin, dels en möjlighet att blicka fram emot vad som väntar i nästa utvecklingsfas.

 

Vilka frågor brinner du för?

eHälsa för en personcentrerad vård. Hur kan till exempel hälsorelaterade data och vårdplanering anpassas efter personen och hur kan olika digitala tjänster bidra till att personen involveras aktivt i sin vård.

 

Vad kan en besökare förvänta sig från programmet i år?

Jag skulle säga som vanligt ett brett konferensprogram. Här vill jag i år sjävlklart lyfta fram spåret omvårdnadsinformatik. För den som vill lära sig mycket om eHälsa på kort tid, vill jag naturligtvis också som en av värdarna, även rekommendera dig att titta närmare på Masterclass.

 

Vilka utmaningar ser ni att branschen står inför och hur kan årets program bidra?

När man besöker Vitalis tycker jag att man bör sträva efter att hitta minst en bra eHälsolösning som man tar med hem och på allvar diskuterar i sin verksamhetsutveckling. För en utmaning tycks vara att få till snabb spridning av bra tjänster.