Nu öppnar ansökan till HealthTech Award 2023

HealthTech Award, som lyfter fram healthtech-innovationer som gör skillnad för människors liv och hälsa, är nu öppet för ansökan för från hela Norden.

Priset instiftades för två år sedan och delas ut av nätverket GREAT, Vitalis och Sahlgrenska Science Park.  

 

HealthTech Award delas ut till ett innovativt företag som erbjuder en healthtech-lösning eller produkt med en positiv inverkan på hälso- och sjukvård, prevention, prediktion, hälsa och/eller livskvalitet.

 

Priset är öppet för ansökningar fram till och med den 14 april och vinnaren presenteras vid öppnings-ceremonin av Vitalis den 23 maj 2023.

 

Förra året vinnare Detectivio tog hem priset i tuff konkurrens.

”Ett kvitto på att vår innovation är relevant och viktig och att vi är på rätt väg. Priset ökade vår trovärdighet och uppmuntrade vårt team,” säger Stefan Malmberg, CEO, Detectivio.

 

Förutom ära och diplom består priset av

  • En strategi-workshop med IT-konsultbolaget HiQ, skräddarsydd för det vinnande företagets digitala behov. Värde 50 000 SEK.
  • Skräddarsydd innovationssession tillsammans med IT- och affärstjänsteföretaget CGI. Värde 50 000 SEK.
  • Juridisk expertrådgivning av MAQS Advokatbyrå. Värde 50 000 SEK.
  • Möjlighet att presentera på ett av GREATs event under 2023.

 

Efter tillkännagivandet av årets vinnare erbjuds tio finalister, liksom vinnaren, att hålla en 3-minuters pitch under programpunkten A GREAT pitch @Vitalis den 23 maj.

 

Läs mer och ansök till HealthTech Award

 

Vinnaren utses av en jury där följande representanter ingår

Annica Grimberg Lignell, Director and Head of the Accelerator @ Sahlgrenska Science Park

Anders Klingström, Director Consulting Services, CGI

Ebba Barret, MD, Innovation & healthtech Programme, Sahlgrenska University Hospital

Frode Langmoen, Ecosystem Development, IBM

Maria Sterner, Manager Vitalis

Marianne Larsson, Director HealthTech Nordic

Markus Lingman, Chief of Strategy, Halland Hospital Group

 

 

För mer information kontakta

Maria Sterner, affärsområdeschef, Vitalis

maria.sterner@svenskamassan.se, tel +46 31-708 82 35

 

Lizelotte Edvinsson, Communications Mgr, Sahlgrenska Science Park

Lizelotte.edvinsson@sahlgrenskasciencepark.se, tel +46 705 33 42 43

 

Om GREAT

GREAT verkar för det digitala samhällets utveckling, innovation och livskvalitet för individer, företag och organisationer. Föreningen består av ett 50-tal aktörer; operatörer, företag, föreningar, universitet och högskolor, kommuner samt kommunala och regionala bolag. GREAT Healthtech gruppering samlar GREATs medlemmar inom Healthtech.

 

Om Vitalis

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring e-hälsa och framtidens vård och omsorg. Här möts representanter ifrån kommun, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration. Vitalis 2023 inleds med en Opening Keynote den 22 maj för dem med konferensbiljett, konferensprogrammet och utställningen startar den 23-25 maj. Välkommen till Svenska Mässan i Göteborg.

 

Om Sahlgrenska Science Park

Sahlgrenska Science Park arbetar för att stärka Västsveriges konkurrenskraft inom life science.Vi bidrar vi till en stark kunskapsekonomi och hållbar tillväxt genom att utveckla regionens life science-kluster, driva tvärsektoriella samverkansprojekt, erbjuda mötesplatser och sprida kunskap. The Accelerator @ Sahlgrenska Science Park utvecklar startups och scaleups som adresserar framtiden hälsoutmaningar fokuserad på ’speed, impact and internationalisation’.