Snabba frågor till Stretch Care om Vitalis

Daniel Terborn är grundare/VD och Charlotta Tydén är Product Marketing Manager på Strech Care, som medverkar vid årets Vitalis.

Varför deltar ni på årets Vitalis?
Vi ser så mycket fram emot personliga möten med våra kunder och kollegor inom vård- och omsorg igen! Vad blir då bättre än att delta på Vitalis och förhoppningsvis träffa massor av nya ansikten som, likt oss, vill skapa en bättre vård och omsorg här i Norden.


Charlotta Tydén och Daniel Terborn.

Beskriv kort er lösning/tjänst, vilket problem löser ni?
Vi presenterar två tjänster på årets Vitalis.

  • Blåappen används för att triagera, utreda, behandla och följa upp patienter i vården. Vi är en ledande plattform inom psykiatrin i Sverige, och används också inom habilitering, cancer, och fler områden. Blåappen används aktivt av 15 regioner i Sverige idag, med ett upptagningsområde av mer än 9 miljoner av Sveriges invånare.
  • Pulstavlan visualiserar och förenklar vård- och omsorgsflöden inom både region och kommun. Personalen kan planera och följa upp aktiviteter löpande både via stora touchskärmar, på sin dator och på sin telefon och padda. Det leder till kortare vårdtider och högre vårdkvalitet. En patient kan komma hem en dag tidigare från sjukhuset, personalen får bättre verktyg för riskhantering, enklare överlämning mellan arbetspass och så vidare.

 

Vad hoppas ni få ut av ert deltagande?
Vi hoppas att få träffa våra kunder även “på riktigt” och inte bara genom skärmen som vi gjort de senaste åren. Vi hoppas också att fler verksamheter inom region och kommun besöker oss och får upp ögonen för de tjänster vi har idag. Det är också roligt att träffa kollegor i branschen och skapa nya möjligheter till samarbete. I längden blir Sveriges vård och omsorg så mycket bättre om våra olika tjänster pratar med varandra – då förenklar vi vardagen än mer för alla våra hjältar som arbetar i vård och omsorg.

Varför ser ni Vitalis som en viktig mötesplats för er och varför ska man besöka er monter/vad händer det för spännande hos er?
Det är inget som slår möjligheten att få testa våra tjänster på riktigt, tänker vi. Att stå framför den stora Pulstavlan och planera ett vårdflöde, eller att genomföra en utredning eller följa upp på en patient i Blåappen. Och även om det digitala mötet fungerar bra så är det ju oslagbart att också få träffas på riktigt ibland. Att åka runt till alla våra kunder runt om i Sverige hade varit kostsamt, så att kunna mötas på en plats som Vitalis är fantastiskt. Likaså skapas också möjligheten för våra kunder att möta varandra och utbyta erfarenheter!