Masimo lägger till telemedicin till Masimo SafetyNet® Teleövervakningssystem

Plattformen för patienthantering kombinerar kliniskt beprövad kontinuerlig fjärrövervakning, fullt utvecklad videobaserade virtuella konsultationer, EMR-anslutning med mera.


Irvine, Kalifornien –(BUSINESS WIRE)–Masimo (NASDAQ: MASI) tillkännagav idag en stor utvidgning av Masimo SafetyNet® med detta tillägg tillförs ett robust och säkert videokonferenssystem till plattformen för fjärrövervakning av patienter i hemmet. Med denna utvidgning kommer Masimo SafetyNet® kunna erbjuda en heltäckande lösning för distanshälsa och fjärrövervakning – och genom detta ge patienterna en bättre upplevelse av att vara “hemma på sjukhuset”.

Med Masimo SafetyNet kan nu kliniker och sjukhus schemalägga och genomföra flervägs audio- och videobaserade virtuella möten med patienter i hemmet via Masimo SafetyNet smartphone-appen – samtidigt som de kan se kontinuerliga och spot-check-kontroller av vitala tecken och andra fysiologiska data. Genom att kombinera kraften i avancerad patientövervakning på distans, inklusive Masimos kliniskt beprövade Masimo SET® pulsoximetri-teknik, med telemedicinska funktioner som virtuella besök och fördelarna med Masimos Hospital Automation™-plattform, såsom fullständig tvåvägsintegration med sjukhusens elektroniska medicinska journaler (EMR), möjliggör Masimo SafetyNet användning av telemedicin. Detta skapar förmågan att ge fullfjädrad distansvård med virtuella möten ansikte mot ansikte samtidigt som man får tillgång till en patients kontinuerliga fysiologiska data.

”Masimo SafetyNet har hjälpt kliniker att rädda och förbättra patienters liv i hemmet och på sjukhus runt om i världen sedan pandemins början. Med tillägget av avancerade telemedicin blir vår redan kraftfulla fjärrövervakningslösning en ännu mer omfattande plattform.”

Förbättrar upplevelsen
Masimo har integrerat TODA, en robust teknik för omkodning av ljud och video från LM-Labs, för att utöka Masimo SafetyNet utöver dess ursprungliga funktioner för fjärrstyrd patienthantering. Den integrerade videolösningen justerar den dynamiska bithastigheterna baserat på den tillgängliga bandbredden för att omprogrammera signalen. Det säkerställer högsta kvalitet för ljud och video med betydligt mindre bandbredd.

För kliniker innebär detta att de får virtuella besök av bästa kvalitet i kombination med patientdata i realtid, oavsett var patienten befinner sig. Klinikerna kan inte bara kommunicera med sina patienter, utan även samarbeta med dem med möjligheten att dela sin skärm, starta en digital whiteboard, chatta via säkra meddelanden i appen eller bjuda in ytterligare kliniker för mer expertis. För patienterna är Masimo SafetyNet nu det enklaste sättet att ansluta till sina läkare och vårdteam utan att behöva ladda ner ytterligare appar eller skicka in fysiologiska mätningar separat.

Virtuella besök
Deras virtuella besök genomförs via samma smartphone-app som samlar in deras syremättnad, pulsfrekvens, andningsfrekvens, temperatur och andra data från trådlösa Masimo Radius PPG™ och Radius Tº™-sensorer. Genom den nya virtuella whiteboardtavlan kan vårdgivare utbilda och dela med sig av ytterligare information som en del av diskussionen, vilket berikar interaktionen mellan patient och vårdgivare och gör det möjligt att skräddarsy den så att den uppfyller varje patients hälso- och kommunikationsbehov.

Den integrerade meddelandefunktionen erbjuder ännu ett sätt för patienterna att hålla kontakten med sina vårdteam, när en fullständig videokonsultation inte behövs.

Joe Kiani, grundare och vd för Masimo, säger: “Masimo SafetyNet har hjälpt kliniker att rädda och förbättra patienters liv i hemmet och på sjukhus runt om i världen sedan pandemins början. Med tillägget av avancerade telemedicinska funktioner blir vår redan kraftfulla fjärrövervakningslösning en ännu mer omfattande plattform.”

Masimo SafetyNet är en säker, skalbar, molnbaserad patienthanteringsplattform som är utformad för att hjälpa vårdgivare att hantera patientvård på distans och som innehåller kliniska kontroller och kontinuerliga mätningar, CarePrograms (anpassningsbara digitala vårdplaner), patientövervakning på distans och flexibel, automatiserad tvåvägsintegration med sjukhusens EMR-system – nu kompletterat med videotelemedicin.

Utvecklades under pandemin
Masimo SafetyNet utvecklades först för användning under covid-pandemin, för patienter med lägre sjukdomsgrad som återhämtar sig eller har karantän i hemmet, och har utvidgats till att även användas av postoperativa patienter, patienter med olika kroniska sjukdomar och patienter med säsongsrelaterade sjukdomar, inklusive feber.

Plattformen hjälper till att sömlöst utöka vården från sjukhuset till hemmet (eller någon annan plats utanför sjukhuset eller läkarmottagningen) genom att samla in övervakningsdata från fingersensorer och bröstsensorer som överförs till patientens smartphone med Bluetooth® och därifrån till det säkra Masimo SafetyNet-molnet.

Med hjälp av den webbaserade klinikerportalen kan läkare och andra kliniker hålla ett öga på patienternas fysiologiska framsteg på distans och ingripa om patientens tillstånd verkar försämras, och nu har de också möjlighet att göra omfattande virtuella besök.

Fakta: Masimo
Masimo (NASDAQ: MASI) är ett globalt medicintekniskt företag som utvecklar och tillverkar ett brett utbud av branschledande övervakningsteknik, inklusive innovativa mätningar, sensorer, patientmonitorer samt automations- och anslutningslösningar.

Vårt uppdrag är att förbättra patientresultaten, minska vårdkostnaderna och föra icke-invasiv övervakning till nya vårdplatser och avdelningar.

För mer information: kontakta oss på info-europe@masimo.com eller besök oss på masimo.co.uk/masimo-safetynet