Workshop: Paradigmskiftet - nordiska föregångare

Hälso- och sjukvården förändras, ändå dröjer paradigmskiftet. Men det finns föregångare med lösningar. Välkommen att delta i en unik workshop med nyckelpersoner från hela Norden som infört lösningar som stärker individer – patienter och vårdgivare – och som kan öka kvaliteten och minska kostnaderna.

Många aktörer har löst något, men ingen har fått ihop helheten och kan hämta hem den fulla potentialen som paradigmskiftet skulle innebära. Under workshopen visar vi med konkreta exempel från Norden att det är möjligt för en geografisk region att nå det paradigmskifte som digitaliseringen av hälso- och sjukvården skulle innebära.

HealthTech Nordic, med Innovation Skåne, Sahlgrenska Science Park, SmiLe Incubator, Invest in Skåne, Cobis i Danmark och Norway HealthTech, bjuder in till en workshop om hur vi gemensamt kan undanröja hinder för digital förnyelse inom hälso- och sjukvård och omsorg:
Hur kan upphandling bli ett proaktivt verktyg? Hur anpassar jag ersättningsmodellen? Var finns evidensen? Var finns konkreta exempel från äldrevården, primärvården eller specialistvården? Hur hanterar jag gamla IT-system?

Workshopen riktar sig till dig som vill men inte lyckats implementera nya digitala lösningar för hälsa, sjukvård och omsorg och till dig som är nyfiken men inte vet var du ska börja. Ingen föranmälan krävs.

Vitalis, matchmaking-området i mässhallen
Onsdag 25 april kl 10-12.00