24 företag i kampen om eHealth Award 2017

Den 25 april delar Folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström ut priset till vinnaren med den mest innovativa lösning eller produkt inom digital hälsa.
För första gången genomförde i år Sahlgrenska Science Park, Vitalis, Nordic Connected Health Star Track och Cerner Sverige initiativet ”eHealth Award 2017”. En utmärkelse baserad på regeringens och SKL’s “Vision e-hälsa 2025”, med mål att uppmärksamma alla de fantastiska digitala innovationer inom hälsa som finns i Sverige idag, eftersom de kan bidra till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter.

Vinnaren utses 25 april
Juryn väljer ut tre finalister som deltar på konferensen Vitalis i Göteborg i slutet av april. Under invigningen av konferensen kommer vinnaren kåras och priset delas ut av Folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström. Vinnarbidraget ska ha en innovativ lösning eller produkt som har haft påvisade fördelar för vårdgivare, patient eller organisation, ha haft slutanvändaren med i utvecklingen och som direkt påverkar bland annat patientengagemanget samt behandlings- och livskvaliteten.
– Det är roligt att se så mycket nytänkande kring arbetssätt och arbetsprocesser, och det är fint att se att flera av dem fokuserar på både patienten som slutanvändar och på att effektivisera arbetsprocessen för vårdgivaren, säger Anette Falkenroth, jurymedlem och CMIO på Sahlgrenska Universitetssjukhus.
Många olika bidrag är med
Det har kommit in anmälningar till utmärkelsen från hela landet men främst har de flesta bidrag kommit från Stockholmsområdet och södra Sverige.
– Inget företag har monopol på bra idér och när vården ska moderniseras och rustas för framtiden i linje med Vision e-hälsa 2025 menar jag att samarbete och innovation går hand i hand. Därför är det viktigt för oss att genom detta initiativ lyfta fram den innovation som finns i Sverige idag, säger Steven Gallagher, jurymedlem och Vice President Business Development Europe i Cerner.
De 24 anmälda bidragen bevisar att det finns gott om innovativa lösningar som kan bidra till att Sverige kan bli bäst i världen på att utnyttja de möjligheter digitalisering möjliggör inom hälsa och därmed nå Vision e-hälsa 2025.