Min Doktor Kliniken – nära dig i din vardag

I samband med att ICA-gruppen och Apotek Hjärtat köpte in sig i Min Doktor i höstas övergick Minutkliniken i Min Doktors ägo. Under året kommer fler kliniker att öppnas och de befintliga görs då om till Min Doktor Kliniker. Först ut att konverteras var kliniken på Odenplan i Stockholm.
– När vi hissade upp den första skylten för Min Doktor Kliniken kändes det stort. Det är en viktig milstolpe, grunden för alla kommande kliniker, säger Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken.

Stort patientfokus
På Min Doktor Kliniken kan patienter få hjälp med primärvård, hälsokontroller, provtagning och vaccinationer av erfarna sjuksköterskor som är vana vid att möta många olika patienter. Läkare finns alltid tillgängliga över nätet för att ställa diagnos, besluta om behandling och vid behov förskriva recept. Här behöver patienten aldrig boka tid eller vänta på att få komma – det är drop-in och kölapp som gäller. Klinikerna har stort patientfokus och generösa öppettider, även kvällar och helger, och ligger ofta i direkt anslutning till Apotek Hjärtat och ICA Maxi-butiker. Konceptet att finnas nära människan i hennes vardag med kunnig, nytänkande primärvård och hög service är mycket uppskattat.

Utöver de åtta befintliga klinikerna, bland annat på Mall of Scandinavia i Solna och Nordstan i Göteborg, så öppnar Min Doktor Kliniken på fyra nya platser i vår: i Botkyrka, Barkarby, Enköping och Kungälv. Till hösten öppnas ytterligare sju nya kliniker från Umeå i norr till Malmö i söder. Du kan också besöka en Min Doktor Klinik på Vitalis, monter B05:20 och B05:22.

Innovativt och växande företag
Min Doktor Kliniken är en populär och trivsam arbetsplats med bra villkor i ett innovativt företag som växer och utvecklas. Arbetet ger varierande arbetsuppgifter, ett stort ansvar och tillgång till kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling.

–Vi ser också över hur vi kan ge sjuksköterskorna på kliniken möjlighet att möta patienter i den digitala tjänsten, säger Olof Fredricson.

– Det medför många möjligheter för den som är positiv, nyfiken och vill vara med och utveckla vården, så alla som är lockade av en sån arbetsmiljö är såklart välkomna att ta kontakt med oss, säger Olof.

 ”Det här är bara början”
Genom att integrera klinikernas fysiska verksamhet med Min Doktors digitala verksamhet kan patienten sömlöst få hjälp.

– Min Doktor har ju sedan starten haft möjlighet att remittera patienter för medicinsk service på vanliga vårdcentraler och sjukhus, och genom klinikerna kan patienten även få annan diagnostik utförd, till exempel vid öroninflammation, menar Olof Fredricson.

– Det här är bara början. Vi vet att det finns många fler steg vi kan ta tillsammans med ny teknologi och upp- kopplade mätinstrument. Vi siktar på att jobba med allt från prevention till efterbehandling. Det visar på den fenomenala matchningen av våra verksamheter, där vi tillsammans kommer kunna förenkla vardagen ännu mer och för ännu fler patienter.

Besök Min Doktor Kliniken i monter B05:20 och B05:22 på Vitalis. Läs mer om Min Doktor Kliniken här.

 


De kommande åren ska 10–15 nya kliniker öppnas av Min Doktor och 150–200 sjuksköterskor anställas varje år, över hela landet.