Inloggning och identifiering i en föränderlig värld

  • torsdag / 23 maj / 2019
  • 09:30-10:00

Beskrivning

Metoder för att identifiera sig har funnits i tusentals år. Att hitta den perfekta lösningen för att bekräfta att jag är jag, är enklare sagt än gjort. I en föränderlig värld där nya tekniker och metoder för inloggning ständigt utvecklas är det svårt att orientera sig. Hur väljer man? Smartkort? FIDO2? Ansiktsskanning? IdP? Chip i tumvecket? BankID?
Idag är människor beroende av sin digitala identitet för att kunna utföra sitt arbete, så jakten på den perfekta inloggningslösningen fortsätter. En bra inloggning ska inte gå att kopiera, förvanskas eller hackas. Den ska ge användaren åtkomst till kritiska system, molntjänster och appar. På alla plattformar. För alla målsystem. Men det räcker inte. Inloggningen måste också vara snabb och enkel att använda.
Men finns det en perfekt lösning? Vad är det som gör det så svårt att en gång för alla lösa problemet? Vi försöker rita kartan så att du och din organisation kan orientera sig i djungeln och hitta lämpliga lösningar utifrån era användningsfall.

SpeakerPartner Secmaker

Klicka här för att se presentationen från detta seminarie