Röster om Vitalis

Detta tycker våra utställare och talare om Vitalis 2018

Annika Strandhäll, socialminister, invigningstalare på Vitalis:
”Vi har satt upp ett ambitiöst mål med eHälsovisionen 2025. Vi har nästan 100 procent digitala journaler och nästan lika hög andel digitala recept. Vi har kvalitetsregister med en mängd data, vitala för forskning och utveckling. Samtidigt används faxapparater flitigt. Patientjournaler printas fortfarande ut. Det är, ärligt talat, absurt. Och ett större hot mot vår personliga integritet än den digitala utvecklingen.”

Peter Lager, HiQ:
”Tack för en som vanligt mycket bra Vitalis, måste säga att jag tyckte nog att det var den bästa av alla som jag varit på under mina år på Brainpool, Mawell och HiQ. Mer folk än vanligt och bra diskussioner!”

Hazel Jones, ansvarig för Apps & Wearables, NHS, Leeds:
”Vi är entusiastiska över att samarbeta med Sverige! Det är av vitalt att intressenter samlas på ställen som Vitalis, där vi får dela med oss av vad vi gör när det gäller utvärdering av nya appar och digitala tjänster och få kontakt med passionerade människor som vill utveckla nya appar för att möta behoven inom vård och hälsa.”

Johan Folkunger, Sverigechef, Philips:
”Vi är jättenöjda med årets Vitalis. Det här är ett viktigt event för oss. Fallprevention är ett exempel som vi lyft fram på årets mässa: vi erbjuder en unik lösning för att förhindra fall, öka patientsäkerhet och minska kostnader. Vi har fått konkreta leads på årets mässa, även om det inte är det primära målet. Vi kommer absolut tillbaka nästa år!”

Jonas Golan, Healthcare Lead, Microsoft:
”Årets mässa har varit väldigt intensiv. Jag tycker vi börjar få en bättre spänst i dialogen – det kommer underifrån, som en gräsrotsrörelse ute på sjukhusen. Responsen här på Vitalis har varit väldigt positiv, väldigt framåtlutad, mer utmanande än tidigare.”

Malin Isacsson, Business Solutions Manager, Sony Mobile:
”Mässan har mognat, skulle jag säga. Alltfler ser behoven av lösningar, man ser nyttan, diskussionerna är på en ny nivå. Vi har haft många intressanta möten i montern, bl a med personer från verksamheten som haft med sig många bra use-case. Vi är jättenöjda.”

Stefan Blomén, försäljningschef, Ascom Sverige:
”Förra året var en jättebra mässa för oss. Men årets har varit ännu bättre, den har tagit oss till nya nivåer. Vi har fått väldigt bra feedback från våra kunder och haft flera bokade grupper här i montern och i förbokade konferensrum. Självklart är vi med igen på nästa Vitalis.”

Inge Andersson, Head of Product Portfolio, Tieto:
”Det har varit fantastiska mässdagar! I år har vi lyft fram mobila lösningar, t ex inom hemtjänst och specialistsjukvård. Vi har också visat AI-lösningar när det gäller analyser av data och genetik, där man ser potentialer. Vi är mycket nöjda med årets Vitalis och är garanterat med igen nästa år. Större och bättre!”

Clarence Jacobson, VD, Evondos
”Vitalis har under våren varit den viktigaste mötesplatsen i Sverige för oss på Evondos. Genom deltagandet i Smarta Hem och Boenden kunde vi nå alla relevanta målgrupper och på ett effektivt sätt berätta om vår passion, att med vår välfärdsteknologiska tjänst förbättra patientsäkerheten för patienter i hemsjukvården. Vi kommer tillbaka i 2019.”

Rikard Malmberg, Näringslivskoordinator, Hälsoteknikcentrum, Högskolan i Halmstad 
“På ett och samma ställe kan vi träffa alla intressenter för vår räkning. Det gör så klart Vitalis till en självklar mötesplats att både besöka och ställa ut på. Vi når ut, träffar nya partners, underhåller befintliga och får ny insikt om vad som finns och är på gång. Tack för en helgjuten insats!”

Serene Lee, Quanta Computer, Taiwan
”This edition of Vitalis was once again a success! I felt comfortable and didn’t have to worry about anything since all the staff was so professional and helpful. We are definitely exhibiting at next year’s edition of Vitalis and I am already missing your lovely homemade meatballs which were delicious!”

Detta tycker våra besökare om Vitalis 2018

Caroline Ankartross, e-hälso digitaliserare, Sollentuna Kommun
”Jag har besökt Vitalis tidigare och finner att det är en perfekt mötesplats för att nätverka och se nyheter inom e-hälsobranschen”

Nils Toft, Psykolog, Force Technology
”Detta är mitt första besök på Vitalis och jag är positivt överraskad. Har identifierat många nya potentiella klienter vilket är den största anledningen till varför jag kom hit. Vitalis har visat sig vara en väldigt bra mötesplats för att träffa branschkollegor och nätverka”

Robin Pierce, Professor in medical informatics, Tilburk
“This is my first time at Vitalis, I was invited by a colleague to attend the seminars. I think that this is a splendid conference and I have attended different interesting seminars every day. I also really appreciated and found the Robotics exhibition very interesting”

Simon Angeldorff, Investerare, Impilo
”Vitalis erbjuder ett smidigt koncept för att enkelt skaffa sig en bild av hur branschen ser ut år för år. Som investmentbolag inom hälsovård är det viktigt att kunna se vilka bolag som växer och kunna knyta nya kontakter. Vitalis erbjuder även mycket intressanta utställningar att dra lärdom av så som förra årets ”digitala sjukhuset”

Malin Ingvarsson, Masterstudent hälsoinformatik/internship på Frisq
”Det är första gången som jag besöker Vitalis men med min grund som sjuksköterska och nu med min masterutbildning finns det mängder med intressanta utställningar och seminarier här för mig. Det är enkelt att både bli inspirerad och informerad på samma gång”

Carola Anetoft, Testledare, Inera
”Vitalis är en oerhört stor och väldigt rolig mässa! Jag har tagit del av spännande föreläsningar och alla utställningsdelar så som Robotics och Intelligent Hospital Pavilion är intressanta. Det är mitt första besök på Vitalis och jag är mycket nöjd”

Alice Beckman, Marknadsinternship, Vevios
”Vi är här som startupbolag och Vitalis erbjuder en bra mix av utställare och är ett effektivt forum för att knyta kontakter och scanna av marknaden. Vi kommer definitivt tillbaka nästa år!”

Gautam Agarwal, Hälsoekonom, Västerbottensläns Landsting
”Jag har hittills deltagit i tre seminarier på mässan som alla har varit mycket relevanta för min bransch. Det är viktigt att kunna se hur långt andra aktörer i branschen har kommit och Vitalis erbjuder ett enkelt forum för att snabbt skaffa sig en uppfattning”

Anders Norr, Affärs- verksamhets- och IT-arkitekt, Region Östergötland Vård och utveckling

”Ett besök på Vitalis har varit självklart för mig sen många år tillbaka, det är helt klart den viktigaste svenska mässan inom området. Samtliga delar så som mässgolvet, seminarier och utställningar samverkar för att skapa en optimal mötesplats för hela branschen”

Johan Rundberg, Teknik & Införande av nationella tjänster, Landstinget Blekinge

”Det är tredje gången jag besöker mässan, här kan jag både träffa gamla kontakter och skapa nya. I år är jag dessutom intresserad av utställningen Robotics och att lyssna på seminarier om AI. Det är ett ämne som väcker många frågor hos mig som jag hoppas Vitalis kan besvara”

Björn Gunnarsson, Sektorchef för äldreomsorg, Göteborgs stad
”Jag besöker Vitalis varje år för att finna ny teknik och upptäcka det stora utbudet som erbjuds inom mitt område. Att bara gå runt på mässgolvet och ta del av de mindre seminarierna och utställningarna är så pass intressant att jag knappt behöver delta i de större konferenserna”

Rita Stolpe, Specialistsjuksköterska inom psykiatrin, Stockholmsläns landsting

”Den senaste tiden har vi pratat mycket om vård av patienter över 65 år på jobbet, på grund av det besöker jag Vitalis i år. Jag är nyfiken på utbudet och hoppas finna många potentiella lösningar på vår problematik. Hittills har mässan levt upp till alla mina förväntningar”

Anna-Carin Tångrot, Support och utveckling av journalsystem, Landstinget Värmland
”Jag har inte besökt Vitalis tidigare men jag använder många av de produkter som ställs ut och därför kände jag att det var viktigt att se det senaste direkt. Det är viktigt att kunna hänga med i branschens utveckling, seminariespåret kring AI känns nytt och intressant”

Christer Örneklyft, Projektledare för teknik och utrustning för sjukhus, Region Västernorrland
“Jag återkommer till Vitalis för att upptäcka branschens alla nyheter, knyta nya kontakter och få idéer till min egen verksamhet. Årets utställningsdelar om framtidens sjukvård är mycket intressanta och givande.”

Cathrine Yankoulofski, Enhetschef, Skånes Universitetssjukhus
“Jag kommer till Vitalis för att få inspiration från konferenserna men även nätverka med andra inom branschen. I år har mitt fokus varit ”förändringsledning”, där ” boka tider på nätet” var en givande konferenspunkt då vi jobbar mycket med det.”

Marie Väglund, IT-ansvarig, Lasarettet Enköping
“Eftersom jag jobbar med IT så är detta en perfekt mässa för mig och min kollega. Vi brukar alltid besöka Vitalis för att få inspiration och se nyheter på marknaden. Det är även ett bra sätt att nätverka med andra i samma bransch.”

Kjetil Andresen, Inköpschef, Tele-com Bergen AS
“Detta är min första gång på Vitalis och jag är främst här för att skapa nya kontakter med utställare och hoppas på att det ska leda till framtida samarbeten. Det är skönt att ha olika leverantörer samlat på ett och samma ställe. Mitt fokusområde i år är välfärdsteknologin inom äldreomsorgen.”