Röster om Vitalis

Detta tycker våra utställare om Vitalis 2019

”Vi fick höra av en kollega att Vitalis är en nyckelarena för eHälsa i Norden. Därför ställde vi ut här för första gången i år. Syftet var i första hand att stödja våra partners och distributörer av Hylands plattform, som hanterar alla typer av data, dokument och bilder. Vi har fått en väldigt fin respons på våra aktiviteter under taglinen See your whole patient, som går ut på att ge samlad tillgång till alla data runt en patient. Vi har mött exakt den målgrupp vi hoppades på här på Vitalis. Vi är väldigt nöjda och kommer definitivt tillbaka nästa år!”
Ben Ramsay, account manager, Hyland Software, USA/Storbritannien

”Även om vi medverkat på olika sätt tidigare hade vi i år, för första gången, en egen monter på Vitalis. Vi ville kommunicera ut alla nyheter kring digitaliseringen i vården och visa upp våra projekt ihop med andra aktörer. Till exempel vad som händer när vi får ett nytt journalsystem och hur det påverkar medarbetarna i deras vardag. Vi hade också ett eget seminarium här på Vitalis, Tillsammans i en digital vardag, dit vi bjöd in 450 av våra egna medarbetare. Intresset har varit enormt!”
Karin Bergström, projektledare, Västra Götalandsregionen

”För oss har årets Vitalis varit superspännande! Vårt mål var att synliggöra de nya möjligheterna att göra diagnostik och minska trycket på den akuta sjukvården. Det handlar om att digitalisera på bred front, att komma åt beslutstöd på enklaste och bästa sätt. Vi ville träffa de som jobbar med de här frågorna: kreativa människor, beslutsfattare, politiker och tjänstemän inom hälso- och sjukvård. Det är ju här de är, på Vitalis. Vi har haft många givande samtal, precis som vi hoppades.”
Anne Västgård, policyansvarig, Roche Diagnostics

”Vi ställer ut på Vitalis eftersom vi sysslar med IT och ny teknik för hälsa och sjukvård och då är Vitalis den bästa mötesplatsen för oss. Årets medverkan har varit jättebra och vi har knutit många nya kontakter. Det har varit väldigt stort intresse och det har varit oerhört effektivt att ha ambulansen med sig och få något fysiskt att samlas kring. Vi har kört några demos varje dag och det har gjort att det kommit hit fler besökare. Även samarbetspartners har tagit hit personer och vi har kunnat visa vad vi faktiskt gör och inte bara berätta.”
Hanna Maurin Söderblom, Biträdande programansvarig för PICTA

”Det är första gången vi har en egen monter Vitalis och det har gått jättebra. Några av oss har varit här som deltagare tidigare och då känt att det hade varit kul att ha egen representation på plats. I år har vi resultat som vi vill sprida så vi ställer ut på Vitalis för att hitta nya samarbetspartners till olika projekt och knyta kontakter med de som har produkter att sälja till oss. Vi har haft bra flöde och är nöjda med vår medverkan.”
Andreas Lundqvist, Projektledare, Region Västerbotten

Detta tycker våra besökare om Vitalis 2019

”Många av mina kollegor i Europa har talat mycket väl om Vitalis. Och nu, när jag är här för första gången, kan jag verkligen hålla med! Det här är en av de viktigaste konferenserna kring eHälsa vi har i Europa. I det seminarium jag håller är budskapet att få sjukvårdsorganisationer att uppvärdera hälsodata. Vi behöver digital teknologi för att hämta in och analysera data. Produkterna och tjänsterna, liksom de vetenskapliga sessionerna och nätverken som skapas här på Vitalis uppmuntrar verkligen till den nödvändiga förändringen!”
Dipak Kalra, president europeiska innovationsinstitutet i-HD, London

”Vitalis är viktig för oss på landstingssidan. Årets mässa visade en stor bredd och många nyheter. Konferensprogrammet innehöll heta ämnen. Inte minst kring informationssäkerhet, lagar, regler och riktlinjer. Frågor som vi redan jobbar med i Region Skåne. Det är viktigt att få bekräftat att vi är på rätt väg.”
Anna Steen, enhetschef, Region Skåne

”Vi har haft väldigt roligt på årets Vitalis och jag har lärt mig mycket nytt. Inte minst om allt som händer inom AI, artificiell intelligens. Det har nästan varit för många intressanta program samtidigt, ibland vet man inte vart man ska gå! Vi har också knutit många värdefulla kontakter på mässan.”
Anna Cederlund Lagerlöf, VD, Medipal Solutions, Stockholm

”Detta var mitt första besök på Vitalis. Vårt företag letar efter partners och jag har haft givande samtal med beslutsfattare och eHälso-ledare. Jag ser Vitalis som en utmärkt plattform för att föra de nordiska länderna närmare varann inom eHälsa. Jag uppskattar också de internationella panelerna och seminarierna på engelska. Kvaliteten har genomgående varit väldigt hög!”
Tuomas Ylä-Kauttu, director, Etsimo Healthcare, Helsingfors

”På årets Vitalis besökte jag många journalleverantörer, det har varit jätteintressant. Dessutom otroligt givande seminarier, till exempel om utvecklingen inom AI. Väldigt bra föreläsare – väldigt bra mässa!”
Johan Ulander, verksamhetsutvecklare, Försäkringskassan

”Vi har utnyttjat matchmaking-tjänsten och har haft tolv givande one-to-one-möten här på Vitalis. Vi har fått ny energi och hittat nya samarbetspartners, inte bara från Sverige utan även Norge, Finland och Tyskland. Mycket lyckat, vi är väldigt nöjda!”
Vishal Sisodia, CEO, Sumondo Healthcare, Indien/Danmark